Novosti

Predavanje o regenerativnoj medicini u Institutu Igalo

27. Jun 2017.
 • Predavanje o regenerativnoj medicini u Institutu Igalo

U Institutu Igalo će se održati predavanje iz Regenerativne medicine u suorganizaciji sa Liv Hospital iz Turske.

Teme:

 1. Prezentacija Liv Hospital – Dr Fatih Akpinar, Medicinski direktor Liv Hospital
 2. Predavanje iz Regenerativne Medicine (Stem cell therapy) – Prof. dr Erdal Karaoz

Predavanje će se održati 29.06.2017. sa početkom u 11.00 h u Kongresnoj sali II Faze Instituta Igalo.

Pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju predavanju.

Otvaranje I faze Instituta

27. Apr 2017.
 • Redovno otvaranje II faze Instituta

Objekat I faze Instituta Igalo otvara se 4. Maja 2017. godine, a soliter 12. Maja.

Institut „DR Simo Milošević“ predstavio ponudu na sajmu turizma u Rusiji

21. Mar 2017
 • Institut „DR Simo Milošević“ predstavio ponudu na sajmu turizma u Rusiji

Institut Igalo AD predstavio je ponudu na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova u Evropi - MITT 2017 (Moscow International Travel & Tourism Exhibition), koji je održan od 14. do 16. marta u Moskvi.

Bila je to prilika da Institut ostvari nove kontakte sa turoperatorima sa ruskog tržišta, TUI, Anex tour, Coral travel i Tez tour.

Posljednjeg dana sajma, upriličen je i sastanak sa austrijskim ambasadorom u Rusiji, što bi trebalo da doprinese ostvarivanju kontakata sa austrijskim tržištem.

Institut „DR Simo Milošević“ dobitnik nagrade Ljekarske komore Crne Gore

21. Dec 2016
 • Institut Igalo dobitnik nagrade Ljekarske komore Crne Gore

Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ i doktor Dragoljub Kastratović dobitnici su ovogodišnje nagrade Ljekarske komore Crne Gore „Dr Branko Zogović“.

Godišnja nagrada „Dr Branko Zogović“ se dodjeljuje i zdravstvenoj ustanovi koja je u toku jedne kalendarske godine postigla posebno dobre rezultate u liječenju pacijenata, koja je dobro organizovala posao, omogućila dostupnu, kvalitetnu i savremenu zdravstvenu zaštitu i doprinijela unapređenju i poboljšanju zdravstvenog položaja stanovništva Crne Gore. Nagrada se takođe dodjeljuje doktoru pojedincu koji se posebno ističe u savjesnosti i odgovornosti izvršavanja ljekarske profesije, koji je ostvario posebno dobre rezultate u liječenju pacijenata i stekao ugled i popularnost kod njih.

Komisija za dodjelu nagrade je odluku donijela jednoglasno, a komisiju su činili predsjednica Vjera Bojović i članovi Zoja Joksimović, Natalija Spajić, Dragana Radunović, Dejan Vukčević i Umihana Prconjić.

Ljekarske komora je nagradu se dodjelila Institutu u Igalu za poseban doprinos u organizovanju i radu zdravstvene službe, a Kastratoviću – specijalisti opšte hirurgije – subspecijalisti hepatobilijarne hirurgije, iz Kliničkog centra Crne Gore, kao doktoru pojedincu za poseban doprinos u radu i afirmaciji humanih načela profesije.

Ova nagrada se za jednu kalendarsku godinu dodjeljuje jednom doktoru i jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Oatvaranje I faze Instituta

21. Apr 2016
 • Redovno zatvaranje II faze Instituta

Nakon renoviranja i osvježavanja objekat I faze Instituta Igalo otvara se 4. Maja 2016. godine, a soliter 12. Maja.

Pripreme vaterpolo reprezentacije Crne Gore

25. Mar 2016
 • Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
 • Vaterpolo reprezentacija Brazil
 • Pripreme vaterpolo reprezentacije Crne Gore

Vaterpolo reprezantacija Crne Gore boravi u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu od 21.03 do 31.03.2016 godine. Povod su pripreme za Olimpijske igre koje će se održati u Rio de Janeiru na ljeto 2016 godine.

Pored reprezentacije Crne Gore u Institutu „Dr Simo Milošević“ takodje je boravila reprezantacije Brazila od 19.03 do 25.03.2016 sa kojom je naša reprezentacija 21.03 odigrala sparing meč i završena je nerješenim rezultatom 10:10.

Vaterpolo reprezentacija Francuske će boraviti u Institutu u periodu od 25.03 do 1.04.2016 godine.

Otvaranje II faze Instituta

25. Jan 2016
 • Redovno otvaranje II faze Instituta

01. Februara 2016. godine otvara se II faza Instituta Igalo, čiju službu rezervacija možete kontaktirati putem telefona +382 31 658 555, ili putem e-maila marketing@igalospa.com

Redovno zatvaranje I faze Instituta

17. Dec 2015
 • Redovno zatvaranje II faze Instituta

Zbog redovnog zimskog zatvaranja, objekat I faze Instituta Igalo neće raditi od 25. decembra 2015. godine. U tom periodu planirano je renoviranje i osvježavanje kapaciteta.

Od 1. februara 2016. godine počinje sa radom objekat II faze Instituta, čiju službu rezervacija možete kontaktirati putem telefona +382 31 658 555, ili putem e-maila marketing@igalospa.com

Fizioterapeuti Instituta Igalo na kongresu u Opatiji

28. Nov 2015
 • Fizioterapeuti Instituta Igalo na kongresu u Opatiji
 • Fizioterapeuti Instituta Igalo na kongresu u Opatiji

Kongres fizioterapeuta Hrvatske sa međunarodnim učešćem pod motoom“Fizioterapija zasnovana na dokazima“održan je u Opatiji od 19. do 22. novembra, a skupu su prisustvovali Lučić Nataša i Krsto Kovačević, fizioterapeuti zaposleni u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević” u Igalu.

“Institut „Dr Simo Milošević” ocijenjen je kao jedinstveni multidisciplinarni centar za rehabilitaciju, kakvog svaka država priželjkuje da ima”, kazao je predsjednik Udruženja fizoterapeuta Crne Gore Krsto Kovačević.

Kampanja „Ispravi se i vježbaj!” je predstavljena na Kongresu fizioterapeuta Hrvatske sa međunarodnim učešćem koji se održao od 19. do 22. novembra 2015.g. u „Grand Adriatic” hotelu u Opatiji. Predsjednik Udruženja fizioterapeuta Crne Gore, specijalista primijenjene fizioterapije, Krsto Kovačević je imao poster prezentaciju na temu Rezultati dva ciklusa kampanje „Ispravi se i vježbaj!” u Crnoj Gori. Prezentaciji su prisustvovali i jedni od učesnika pomenute kampanje - Ana Perović i Nataša Lučić.

Marketing Instituta u posjeti Bakuu

17. Nov 2015
 • Marketing Instituta u posjeti Bakuu
 • Marketing Instituta u posjeti Bakuu

Od 9. do 14. novembra o. g. predstavnici Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ Igalo AD, Nikola Mračević i Jelena Jovanović, posjetili su Baku (Azerbejdžan) i susreli se sa liderima zdravstvenog turizma i predstavnicima turističkih agencija i turoperatora. U toku svog boravka takođe su posjetili Počasni konzulat Crne Gore u Azerbejdžanu.

Predstavnici Instituta Igalo su sa konzulom G-dinom Vugarom Aliyevim razgovarali na temu povećanja broja turista iz Azerbejdžana, kao i o tome kako Institut doprinosi poboljšanju odnosa naše dvije države. U skladu sa tim, prezentovali su specijalne ponude za rehabilitaciju pacijenata iz Azerbejdžana, koji bi se u narednom periodu liječili u našem centru.

S obzirom na to da su od prošle godine Crna Gora i Azerbejdžan povezani direktnim letovima u toku ljetnje sezone, očekuje se veći broj gostiju sa ovog, za nas novog, tržišta.

Redovno zatvaranje II faze Instituta

21. Okt 2015
 • II faza Instituta

Zbog redovnog zimskog zatvaranja, objekat II faze Instituta Igalo neće raditi u periodu od 26. oktobra 2015.g. do 1. februara 2016.g. U tom periodu planirano je renoviranje i osvježavanje kapaciteta.

Do sredine decembra o.g. nastavlja sa radom objekat I faze Instituta, čiju službu rezervacija možete kontaktirati putem telefona +382 31 658 030, 658 219 i 659 030, ili putem e-maila institutprvafaza@t-com.me

Izložba radova JU Dnevni centar u SPA galeriji

23. Jun 2015
 • Izložba radova JU Dnevnoi centar u SPA galeriji
 • Izložba radova JU Dnevnoi centar u SPA galeriji
 • Izložba radova JU Dnevnoi centar u SPA galeriji
 • Izložba radova JU Dnevnoi centar u SPA galeriji

U okviru projekta igara na sreću, JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Herceg Novi, organizovao je obuku zaposlenih u umjetničkoj školi “Petar Lubarda“ Cetinje, za likovne tehnike dekupaž (decoupage) i šebi šik (shaby schick).

Tokom 2015 sa djecom i omladinom su 1-2 puta sedmično rađene likovne radionice.

Nastali radovi su izloženi u SPA galeriji Instituta Igalo, na II fazi. Izložba će biti otvorena 15-ak dana i prodajnog je karaktera.

Srebrna medalja poslije liječenja u Institut Igalo

22. Jun 2015
 • Srebrna medalja poslije liječenja u Institut Igalo
 • Srebrna medalja poslije liječenja u Institut Igalo

Ovih dana u Institut Igalo stigle su lijepe vijesti! U Bakuu na Evropskim igrama, u disciplini rvanje slobodnim stilom u kategoriji do 75 kg, srebrnu medalju osvojila je Bukina Ekaterina.

Ekaterina se nalazila se na liječenju u Institutu Igalo u avgustu 2013. godine. Povod njenog boravka u Institutu bile su mnogobrojne povrede, koje nisu obećavale dalje uspjehe u njenoj karijeri. Medicinski tretman i opšte fizičke pripreme u Sportskom centru Instituta vratili su Ekaterinu u formu i doprinijeli njenom uspjehu.

Radosne vijesti javio nam je njen trener Valeriy Chupakov.

Još jednom čestitamo Ekaterini na osvojenoj medalji!

Seminar „Upravljanje kvalitetom u zdravstvenoj njezi“

08. Jun 2015
 • Trka nezavisnosti
 • Trka nezavisnosti

Grupa od 26 ljekara iz 4 regiona u Rusiji, koji uključuju Republiku Burjatiju, Republiku Jakutiju, region Magadan i region Tomsk.

Ljekari su pohađali seminar „Upravljanje kvalitetom u zdravstvenoj njezi“. U okviru seminara, grupa je posjetila Institut „Dr Simo Milošević“ i primijetila visok nivo organizacionih procesa. Institut je svoje upravljanje sistemom kvaliteta sertifikovao kroz ISO 9001, a ljekari iz Rusije su bili zainteresovani za iskustvo razvoja i uvođenja ovog sistema kvaliteta.

Rusija trenutno pridaje veliki značaj i ulaže sredstva u razvoj i modernizaciju svog sistema zdravstvene njege. U vezi sa ovim, oni analiziraju i iskustva drugih zemalja.

Seminar je organizovala konsalting kompanija „MMKC“, posrednik u Crnoj Gori „2R Travel“.

PRVA TRKA NEZAVISNOSTI U NOVOM -“POKRENITE SE, LIJENOST UMARA”

21. Maj 2015
 • Trka nezavisnosti
 • Trka nezavisnosti
 • Trka nezavisnosti
 • Trka nezavisnosti
 • Trka nezavisnosti

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore u organizaciji Triatlon kluba Herceg Novi i Instituta „DR Simo Milošević” upriličena je prva Trka nezavisnosti. Na startu i cilju prve Trke nezavisnosti bilo je 47 učesnika, iz atletskih i triatlon klubova Crne Gore, ali i Hrvatske, Norveške i Njemačke. Stazu u dužini 5,82 km, sa startom i ciljem kod Instituata “Dr. Simo Milošević” prvi je prešao Dragoljub Koprivica iz Bara sa vremenom 19,36, drugi Ante Živković iz Metkovića sa rezultatom 21,23 i naš član Perica Vučković bio je treći sa vremenom 21,36. Na svečanosti ispred Nacionalnog restorana Instituta Igalo, koja je počela intoniranjem crnogorske himne, sa sportistima, građanima i zvaničnicima Herceg Novog okupio se i veliki broj Norvežana, gostiju Instituta, koji su zajedno prolsavljali Dan nezavisnosti Crne Gore.

NORVEŽANI SA MJEŠTANIMA I OSOBLJEM INSTITUTA IGALO PROSLAVILI DAN USTAVNOSTI

17. MAj 2015
 • Trka nezavisnosti
 • Trka nezavisnosti
 • Trka nezavisnosti
 • Trka nezavisnosti

Tradicionalnim programom, intoniranjem himni Norveške i Crne Gore, defileom kroz Igalo, uz Mjesnu muziku Đenoviće, KUD "Ilija Kišić", mažoretke "Dianno", djecu Doma Mladost, prijatelje i mještane iz Igala i Novog, osoblje Instituta, norveški gosti proslavili su 17.maj, Dan Ustavnosti. U ime menadžmenta i svih zaposlenih u Institutu Igalo, izvršni direktor Zoran Bošnjak uputio je čestitke norveškom narodu i Kralju Haraldu V. On je istako da su u Institutu ponosni na 39-o godišnju saradnju i program sa norveškom državom.